Sürekli Eğitim Merkezi

Akünsem'in 'İş Ve Meslek Danışmanlığı' Eğitimi Tamamlandı

Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (AKÜNSEM) Kasım ayında başlattığı ‘İş ve Meslek Danışmanlığı’ eğitiminin tamamlanması nedeniyle kokteyl düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda düzenlenen kokteyle Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AKÜNSEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız, İŞ KUR personeli, öğretim üyeleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. AKÜNSEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız ise yaptığı konuşmada, sürekli eğitim merkezlerini öğrenmeyi, değişimi ve dönüşümü sürekli kılmak için var olan bir eğitim kurumu olarak gördüklerini söyleyerek, “AKÜNSEM’in ihtiyaç duyulan alanlarda, öğretim üyelerimizin katkıları ile bu görevini başarı ile tamamlayacağına yürekten inanıyorum” dedi. Prof. Dr. Mustafa Kınsız, ‘İş ve Meslek Danışmanlığı’ eğitiminin Eylül ayında başladığını ve 26 Kasım’da son derslerini yapacaklarını söyleyerek şunları söyledi: “16 üniversite bu projeyi yürütmektedir. Kursiyerler on hafta süresince 360 saat eğitim gördüler. İŞ KUR tarafından 55 ana başlık altında içeriği belirlenen eğitim programını 25’er kişilik 6 sınıfta Akdeniz Üniversitesi’nin 24 öğretim üyesi yürüttü. Programa İŞ KUR’un açıkladığı başvuru şartları çerçevesinde 150 öğrenci katıldı. Kursun sonunda İŞ KUR tarafından yapılacak Merkezi sınav sonucuna göre 2000 sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanlığı pozisyonuna başvurabilecek.”
Akdeniz Üniversitesi ailesine 150 gencin katılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe, “Biz büyük bir aileyiz. Biz Türkiye’yi 21. yüzyılın lider ülkesi yapma sevdasıyla çalışan bir kurumuz. Artık bundan sonraki hayatınızda bizim kimliğimizi taşıyacaksınız. Akdeniz Üniversitesi’nin desteğini her zaman arkanızda göreceksiniz” dedi.

Son Güncelleme : 17 Kasım Salı 2015