Düzce Ölçme Değerlendirme Merkezi’ nde Prof. Dr. Cem Oktay GÜZELLER tarafından “Soru Hazırlama Teknikleri Kursu” düzenlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’mızın 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi çerçevesinde başlatılmış olan, Düzce Ölçme Değerlendirme Merkezi’ nde soru havuzu oluşturma kapsamında öğretmenlere çoktan seçmeli soru yazma teknikleri eğitim faaliyetleri çerçevesinde, Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Cem Oktay GÜZELLER, Begüm ÖZTEMUR, Emre YARDIM, Tuncay İLHAN ve Emre BODUR tarafından Düzce İli genelinde 20-22 Mart 2019 tarihleri arasında öğretmenler yönelik “Soru Hazırlama Teknikleri Kursu” düzenlenmiştir.

Düzce Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda’ da, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat YİĞİT’ in de katılımıyla başlayan kursa, alana ilgi duyan ilkokul, ortaokul ve liselerde 13 branştan 60 gönüllü öğretmenimiz katılım sağladı. Kursta temel ölçme değerlendirme kavramları madde analizlerinin yapılması ve yorumlanması ve madde yazımına ilişkin temel bilgiler verilerek, PISA, TIMSS, PIRLS gibi sınavlardaki sorular incelendi. Başarılı olan öğretmenlerimiz sertifika almaya hak kazanmışlardır.

Eklenme tarihi: 19.12.2022 16:20:33
Son güncelleme: 20.12.2022 12:53:56